DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18457660,78%
Ankara
24°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Erdoğan’dan ‘İslam dünyası birlik olmalı’ mesajı

ABONE OL
18/11/2023 23:52
ABONE OL

İletişim Başkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, görüşmede, İsrail saldırılarının devam ettiği Gazze’deki son durum ve Filistinlilere insani yardım ulaştırma gayretleri ele alındı.

Erdoğan’dan ‘İslam dünyası birlik olmalı’ mesajı

Cumhurbaşkanımız Erdoğan görüşmede, İslam dünyasını ilgilendiren tüm meselelerde birlik olunması gerektiğini, İslam İşbirliği Teşkilatı Riyad Zirvesi’nde alınan kararların uygulanmasının önemli olduğunu belirtti.

“GARANTÖRLÜK DAHİL GEREKLİ GAYRETİ GÖSTERMEYE HAZIRIZ”

Gündeme getirdiğimiz uluslararası barış konferansının bunun için en uygun zemini sağlayacağı kanaatindeyiz. Filistinli kardeşlerimizin güvenliğini garanti altına alacak yeni mekanizmalara ihtiyaç duyulduğu da görülüyor. Bu kapsamda tesis edilecek barışın korunması için garantörlük dahil gerekli gayreti göstermeye hazırız. Kalıcı barış sadece Filistinlilerin değil İsrail halkı dahil olmak üzere tüm bölgenin huzur ve esenliğini temin edecektir. 

İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın da yer aldığı Harem-i Şerif’in kudsiyeti ve tarihi statükosunun ihlali karşısında da müteyakkız olmalıyız. İsrail’in yaşananları fırsat bilerek Harem-i Şerif’e yönelik emrivakiler yapması kuvvetle muhtemeldir. Türkiye dahil bölgedeki bir çok ülkenin toprak bütünlüğünü tehdit eden vaad edilmiş topraklar hezeyanlarının dillendirilmesi bunun en açık ispatıdır. Hep söylediğim gibi Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Barış şehri olarak bilinen Kudüs’ün ve tüm Filistin topraklarının eski günlerine kavuşması hepimizin dileğidir. Filistinli kardeşlerimizin de aralarındaki ayrılıkları geride bırakıp birlik ve beraberlik içinde haklarını savunmalarını temenni ediyoruz.

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.